// Paste your Google Analytics code from Step 4 here

Historia

Ylivieskan Autolaakso sai alkunsa, kun uusien autojen kauppiaat alkoivat suunnitella yhteismarkkinointia 1980-luvun puolivälissä. Tavoitteena oli saada parempaa alueellista näkyvyyttä ja siihen tähdättiin ilmoittelemalla lehdissä yhteisen tunnuksen alla. Aluksi mukana olivat vain uusien autojen kauppiaat. Yhdistyksen nimeksi annettiin Autopooli ja aluetta alettiin kutsua Pohjanmaan autolaaksoksi. Aluksi mukana oli viisi autoliikettä ja hurjimpina vuosina liikkeitä on ollut yli kaksikymmentäkin. Nyt liikkeiden määrä on kuusitoista. Vuodesta 1995 puheenjohtajana on toiminut Ari Antti-Roiko ja vuodesta 2018 alkaen puheenjohtajana toimii Jukka Saarela.

Autolaakson ajatuksena on ollut markkinoida yhteisesti Ylivieskaa autokaupan alueellisena keskuksena ja järjestää yhteisiä markkinointitapahtumia. Tunnetuin niistä on jokakeväinen autokauppaviikonloppu, johon kaikki liikkeet osallistuvat yhteisesti. Näin saadaan ihmisiä liikkeelle ympäri maakuntaa ja kauempaakin.

Autolaakson toiminnassa tapahtui 2000-luvun alkupuolella muutoksia. Käytettyjen autojen myyjät ja caravan-kauppiaat liittyivät mukaan ja nimeksi tuli nykyisin tunnettu Ylivieskan Autolaakso. Toiminta vahvistui voimakkaasti ja sähköisen markkinoinnin myötä perustettiin oma nettisivut www.autolaakso.fi. Autolaakso julkaisi myös omaa lehteä vuosina 2010 – 2014 neljästä kuuteen kertaa vuodessa liitteenä eri lehtien välissä.

Välillä autokaupalla on ollut laihempiakin vuosia, mutta Ylivieskassa tehdään yli 10 000 kauppaa vuosittain. Jo yli 30-vuotista taivalta jatketaan samaan suuntaan.